Eskişehir 1 Şubesi

Mehmet Akif INAN

Mehmet Akif İNAN'ı Rahmet ve Minnetle Anıyoruz.

O gerçek bir dava adamı. Yedi güzel adamdan biri. Anadolu’nun bağrında kopup gelen bir Anadolu ereni. Şair, yazar, Sendikamızın kurucusu ve en önemlisi bir öğretmen Mehmet Akif İnan'i 6 Ocak 2000 tarihinde kaybettik. vefatının 15. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.
Eğitim Bir Sen’in bir şair ve entelektüel dava adamı tarafından kurulmuş olması bizi diğer sendikalardan ayıran önemli bir fark, üye ve mensuplarımız için övünç kaynağıdır. 
Şiirlerinde divan edebiyatının incelikleriyle toplumun sorunlarını ortaya koymakla kalmamış, "Her eylem yeniden diriltir beni / Nehirler düşlerim göl kenarında" diyerek tepkisiz toplumu harekete ve haklarını aramaya çağırarak 1992 yılnda Eğitim Bir-Sen 'i, 1995 yılında ise Memur Sen konfederasyonunu kurmuştur.
Sendikacılığı sadece hak arayan bir kurum olarak değil aynı zamanda bir kültür hareketi olarak gördü. Özellikle, öğretmenlerin bir araya gelip düşünen, irdeleyen, eğitimin sorunlarını masaya yatırıp çareler arayan görüş ve düşüncelerini özgürce ifade eden bir topluluk olma gibi çok erdemli bir projenin inşasına çalışmıştır yıllarca. 
1992’de kurduğu Eğitimciler Birliği Sendikası bugün Türkiye’nin en etkili ve en büyük sivil toplum örgütü durumundadır. Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış şubelerinde yüzbinlerce üyesiyle bir eğitim seferberliği havasında Türkiye için, yarınlarımız için daha iyi neleri inşa edebiliriz yaklaşımıyla hareket eden demokratik bir sivil toplum örgütü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Mehmet Akif İnan, sadece bir sendikacı değil aynı zamanda büyük bir şairdir. Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Erdem Beyazıt gibi önemli şair ve yazarların yakın çevresinde bulunmuş, kendi medeniyetimiz çerçevesinde dünüyle barışık, yarınlara koşan bir nesil yetiştiren yedi güzel adamdan biridir.
Eskişehir Eğitim Bir Sen olarak, kısa bir basın açıklaması ile büyük sanat ve dava adamı, Kudüs şairi, sendikamız Kurucu Genel Başkan Mehmet Akif İnan’ı anlatmak olanaksızdır. Onun ve onun gibi dava adamlarının isimlerinin unutulmaması, sadece bir veya birkaç gün adının anılması da yeterli değildir. Onun ve başta yedi güzel adamın isimlerinin adlarına yakışır bir eğitim kurumuna isim verilmesi sendika olarak yetkililerden en büyük temennimizdir. 
Bu temenni ile birlikte Mehmet Akif İnan'a Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyor, saygıyla anıyoruz.

Muammer KARAMAN
Eğitim Bir Sen 1.Nolu Şube Başkanı