Eskişehir 1 Şubesi

Başkanımız Muammer KARAMAN'ın Bayram Mesajı

Kur’anın indirildiği, rahmetin ve bereketin, yardımlaşmanın arttığı günleri geride bırakıyoruz. Allah’tan dilerim, her ayımız ramazan kadar yardımlaşmanın, tahammülün, sabrın ve sevginin arttığı bir ay olur. Şimdi önümüzde tüm toplum olarak  Ramazan Bayramını idrak edeceğiz. Küskünleri bu vesile ile barıştıracak, dostlukları pekiştirecek, akrabalık bağlarını daha bir güçlendireceğiz. Modern dünyanın birçok teknolojik ürününü bir yana bırakıp, sosyalleşmemizi gerçek anlamına taşıyacağız.

 

Ancak bu bayramda buruk bir yanımız var. Sevinçlerimize, ramazan boyu gölge düştü. Hep eksik kaldık, hep kursağımızda kaldı bir şeyler, hep düğüm düğüm oldu boğazımızda mutluluk söylemlerimiz. Bayramlarda söylenecek güzel sözlerimizde o yüzden eksik kaldı.

 

Yüreğimizin bir yanı Gazze, Musul, Kerkük, Tela’fer diğer yanı Doğu Türkistan, Afrika, Mısır. Yani yüreğimiz paramparça, bölük pörçük.

 

Ramazan boyunca ettiğimiz dualara verdiğimiz desteklere, bayram boyunca da devam edeceğiz. Bu dualar bu destekler yüreğimizdeki yaralara nispi de olsa merhem olacak, ilaç olacak.

 

İslam coğrafyasında ırk ayrımı gözetmeksizin, sıkıntı yaşayan her insanın, hatta din ayrımı gözetmeksizin, her mazlumun yanında olmalıyız. Ne Gazze’yi unutacağız ne Tela’fer’i. Kutuplaşmadan farklılıklarımızı renklerimiz olarak göreceğiz. Bu bayram eksik yanlarımızı tamir edeceğiz. Çocukların, bayramları çocuk gibi yaşadığı, gelecek için umut beslediği bayramları onlar için tahsis edeceğiz. İslam coğrafyasında duman kokusu tadında değil çiçek kokusu tadında bayramların gelmesi umuduyla gayretkeş olacağız.

 

Bu dileklerimizi rabbimize arz ederek, Mübarek ramazan bayramınızı tebrik ediyor, ailelerinizle mutlu, huzurlu, barış dolu bir bayram geçirmenizi diliyorum.

 

 

                                                                                                       Muammer KARAMAN

                                                                                                    MEMURSEN İL TEMSİLCİSİ

                                                                              ESKİŞEHİR EĞİTİM BİR SEN 1 NO.LU ŞB. BAŞKANI