Eskişehir 1 Şubesi

Ayelet Shaked

Dünya var oluşundan bu yana hırslarına kapılarak cinayetler işleyen çok vahşi gördü. Tarihin satır aralarında bunlardan yüzlerce bulmak mümkün. Ancak annelik içgüdüsünden dolayı duygusallıklarıyla, merhametleriyle ön plana çıkan kadınlardan vahşetlere doğrudan katılanlarına pek de şahit olmadı.

 

Bugün üzüntüyle görüyoruz ki canilikte sınır tanımayan, ahlakla, insanlıkla bağdaşmayacak sözler sarf edenleri, bir gün hesabını sormak için tarih kaydetmeye başlıyor.

 

İsrail’in aşırı sağ partilerinden Yahudi Evi partisinin Milletvekili olan Ayelet Shaked, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonlara destek vererek, “Hepsi bizim düşmanımız ve onların kanı bizim elimizde olmalı. Bu öldürülen teröristlerin anneleri içinde geçerli. Annelerin oğullarının peşinden gitmeleri adil olur. Ölmeliler ve evleri yıkılmalı ki bir daha terörist yetiştiremesinler" diyor ve yine bir başka kadın olan Almanya Başbakanı Merkel İsrail’i yaptıklarında haklı görebiliyor.

 

Hitler’i, yaptıklarında ne kadar eleştiriyorsak bilinmelidir ki Hitler’le aynı tavrı sergileyerek bir soykırıma imza atanları, onlara destek verenleri de aynı ölçü ile eleştiriyoruz. Hitler’i ne kadar insanlığın dışına itiyor, yaptıklarını insanlık duruşu ile bağdaştıramıyorsak, aynı biçimde gözümüzün önünde cereyan eden cinayetleri de insani bir duruşun içinde düşünemiyoruz.

 

İsrail siyaseti cinayetler işleyen bir seri katildir. Ama gaz odasına gönderileceği, iğne ile uyutulacağı yerde, sürekli batı tarafından sırtı sıvazlanan tırnak içerisinde evin yaramaz çocuğu muamelesi görmektedir.

 

Kendi vatanlarında işgalci İsrail’e rağmen özgürce yaşam hakkından başka bir talebi olmayanların üstüne bombalar yağdırıp kapısından dışarı çıkanları kurşun yağmuruna tutanlar değil de, evleri için, aşları için toprakları için mücadele edenler teröristler oluyorlar. Onların terörist yetiştirmemeleri için annelerinin öldürülmesi isteniyor evlerinin yıkılması talep ediliyor Shaked tarafından. Oysa biz her ne kadar aşağılıkça bir tavra sahip olsa da ne bu Milletvekilinin annesi nede herhangi bir Yahudi’nin annesi veya evi için böylesi bir talebi dillendirmiyoruz hatta düşünmüyoruz bile. Ancak yaptıklarından dolayı kendisinin ve İsrailli politikacıların sorumlu tutulması gerektiğine inanıyoruz.

 

Tüm dünya kadınlarını, insanların yüreklerinde yaralar açan, satanistçe açıklamalarından dolayı Shaked’i ve Merkel’i protesto etmeye davet ediyoruz.

 

Sayın basın mensupları bir noktaya değinerek sözlerime son vermek istiyorum. Türkiye toplumu içerisinde bu kadar lanet gören Gazze cinayetlerinde, dünden bugüne iyilik timsali olup, diyalogculuklarıyla nam salmış olanların, bir tek satır lanet, beddua, başka bir deyişle mülaane mesajlarını görmemiş olmayı da esefle kınıyor, bu tutumlarını belleklerimizde sıcak bir şekilde tutmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.  

 

                                                                                                                   SERAP ALTINOK

                                                                                            Eskişehir 1 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı