Eskişehir 1 Şubesi

Annelerimiz Değerdir; Yitirilmesin

 

 

Dünyaya gözlerimizi açmadan, bizler adına umut besleyen, gelecek hayallerini adımıza kuran, bin bir meşakkatin içinden geçerek hayatın içine taşıyan, her an ellerini üzerimizde hissettiğimiz, ağlarken avazımız çıktığınca adını andığımızdır “anne”.

 

Anne hayatın kendisidir, üzgün olduğumuzda sığındığımız limandır, şefkatin kapısıdır, merhametin çatısıdır anne. Hastalığımızda o vardır başucumuzda, açlığımızda ilk akla gelen isimdir, kısacası sıkıştığımızda müracaat ettiğimiz ilk başvuru merkezimizdir, hayatımızın danışma bürosudur.

 

1955 den bu yana ülkemizde mayıs ayının ikinci haftasının Pazar günü “Anneler Günü” olarak kutlanır. Yılın bir gününe sığdırılamayacak kadar aziz olan anneler için bugün, onların hatırlanma vesilesi değil de, sorunlarının haykırılmasına ve çözümlenmesine duyarlılık artırma aracı olabilir ancak.

 

Bugün ülkemizde kim vurduya giden değerlerimiz arasında, annelerin ve annelik duygusunun olması da çok acı vericidir. Eğer anneler sokaklarda cinayetlere kurban ediliyorsa, annelik duygusu ekonomik sebeplerden dolayı yitirilmek zorunda bırakılıyorsa, toplumun temelinden bombalanmakta olduğu unutulmamalıdır. Fırtınaların sığınakları, elimizde gidiyorsa, geleceğimiz ilk öğretmenlerini, başöğretmenlerini yitiriyorsak, atimize dair umut söylemlerimizi söylemek, sadece bir ütopya olacaktır.

 

Değerlerimiz yitip gitmeden, çok çaba sarf etmeliyiz. Yoksa her giden bizlerden bir şeyleride götürmekte ve maziden dem vuran sözlerin içine hapsolup kalmaktadır. “Nerde o eski bayramlar” gibi çabasızca kaybedilmesine göz yumulmuş cümlelere, kurban edilmektedir. Oysa yapılması gereken onca şey varken, gidişini izleyip sonra geçmişi anmak, başarısızlığımıza kılıf uydurmaktan öte bir şey değildir.

 

Bugün, annelerimize ve annelik duygusuna sahip çıkmanın, onları şevkle ve karşılıksız yaptıkları bu işlerinde destekleme gerekliliğinin, yüksek sesle söylemenin günüdür. Değerlerine, binlerce değer katmanın günüdür. Sokaklarda öldürülmeyecekleri ve çocuklarını açlık korkusuyla terk etmeyecekleri, bir dünyanın garantisini, vermenin günüdür.

 

Dünyamızın temeli, geleceğimizin yapı taşı olan annelerimizin ellerini, bu günlerinde ve her günlerinde saygı ile öpüyor, ebediyete intikal etmiş olanlara Allahtan rahmet diliyoruz.

 

                                                                                                                            

Muammer KARAMAN

                                                                                               Eğitim Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı

                                                                                               Memur Sen İl Temsilcisi