Eskişehir 1 Şubesi

7. EĞİTİM BİR SEN TÜRKİYE BULUŞMASI ANTALYA

Eğitim Bir-Sen 7.Türkiye buluşması Antalyada yapıldı. Bu toplantıya tüm illerden Şube yönetim kurularlıya ilçe başkanları katıldı. Toplantı Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU’nun konuşması ile başladı. Sonrasında şube başkanları ile bir toplantı yapıldı. Program Ömer Karaoğlu’nun  konseri ile tamamlandı.

 

İstişare toplantısında konuşma yapan Genel Başkan Ahmet GÜNDOĞDU “Dün nasıl vesayete karşı çıktıysak, bugünde vesayetinparaleline de dikeyine de yatayına da karşıyız . Son toplu sözleşmeye otururken, insan onuruna yaraşır bir ücret almanın mücadelesini verdik. Yıllarca yetkili olduğu halde bir kazanımdahi alamayan sendika ‘hani ek ödeme alacaklardı’ diye  kenar mahallelerde caka satıyormuş. 75TL+75 TL olmak üzere toplamda 150 TL ek ödeme aldık. Bundan sonra, üzerinde durduğumuz konular özlük hakları boyutuyla akademisyenlere zam, ek ders adaletsizliğini giderme, nöbet görevi için ücret ödenmesi ve ek ders ücretine zam,genel idare hizmetleri sınıfı ile yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının görev tanımlarınıiçerecek yönetmelik, öğrencilere ve erkek memurlara uygulanan kılıkkıyafet dayatmasına son verilmesi, karma eğitim mecburiyetine son verilmesi ve 4/C’liye kadro verilmesi,  disiplin affı,2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süre sınırlamasının kaldırılması gibi konularda mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

 

Gezi olaylarına ve 17 Aralık küresel operasyonuna karşı çıktıklarını kaydeden Gündoğdu,“Özlük hakları ve özgürlüklerden yana taraf olduk. Dershaneler söz konusu olduğunda bu işin zorla kapatma ile değil devletin iyi bir eğitim sistemi ile bunun kendiliğinden kalkacağını savunmuştuk. Ancak ilerleyen süreçte işin rengi birden değişti, özel hayatı ilgilendiren tapeler ortaya çıktı. Arkadaşlarım bana ‘başkanım sizi de dinlemişler’ dediler, bende onlara,‘hayır, beni dinlemiş olsalardı, İsrail’e terörist devlet dediğimi bilirlerdi. Beni dinlemiş olsalardı başörtüsü Allah’ın emri dediğimi bilirlerdi. Beni dinlemiş olsalardı Mavi Marmara Memur-Sen’in gemisidir, duruşudur dediğimi’ bilirlerdi. Beni dinlemek yerine AllahuTeâlâ’yı dinlemiş olsalardı anne ve babanın odasına bile izinsiz girilmeyeceğini bilirlerdi. ifadelerini kullandı.

 

Hiçbir cemaate karşı olmadıklarını dile getiren Gündoğdu, “Bu süreçte elbette cemaat, hoca, hizmet kavramlarının içi boşaltıldığı için üzülüyoruz. Cemaatlerin cemaatçilik yapmasından da sıkıntılı değiliz. Ancak kayıt dışı siyasete asla izin vermeyiz.  Parti mi kuracaksanız, kurun ve halkın önüne diğer siyasi partiler gibi çıkın” değerlendirmesinde bulundu.

 

Gündoğdu, “Rüşveti alan da veren de melundur.  Şehitlere bile kul hakkı ile huzuruma gelmeyin diyen medeniyetimizde yetimin hakkına göz dikenlerin yeri yoktur” dedi.

 

Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün taraf olma zamanı. Tarafız, vesayet karşısında bedel ödeyen Adnan Menderes’in, Turgut Özal’ın, Necmettin Erbakan’ın ve Muhsin Yazıcıoğlu’nunhatıralarına sahip çıkmak için. Başbakan Erdoğan’a vesayetçi zihniyetin bedel ödetmesine millet 30 Mart’ta izin vermemiştir. Ortak kazanımlarımız için tarafız. Kuran, Siyer, Temel Dini Bilgiler gibi derslerin bu eğitim sistemine girmesine öncülükeden Eğitim-Bir-Sen’dir, bunları Milli Eğitim Şurası’nın gündemine getiren Eğitim-Bir-Sen’dir uygulayıcısı başbakandır. İş güvencemize dokundurtmadan aldığımız toplu sözleşme hakkı, sahip çıkmamız gereken bir kazanımımızdır. Başörtüsü özgürlüğünün fiili olarak öncüsü Eğitim-Bir-Sen’dir, Memur-Sen’dir, hukuken de hükümettir.  Çözüm sürecinin sahibi devlet, baş aktörü Memur-Sen’dir. Biz faşizme karşı koyduk. Çözüm sürecinin başarıya ulaşmış hali Eğitim-Bir-Sen’dir.” dedi.

 

Şube yönetim kurulumuz ve ilçe başkanlarımızla birlikte toplantılara 19 kişi ile katıldı.