Eskişehir 1 Şubesi

Bugün eylemimizin 4. Günü

Değerli basın mensupları

Memur Sen Konfederasyonumuz kamuda kılık kıyafet serbestisini sağlayarak demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ülkemizin bu yoldaki yürüyüşüne önemli bir katkı sağlamak istemiştir.Bu amaçla özgürlük için 10 milyon imza sloganı altında imza kampanyası düzenlemiş 1 ay gibi kısa bir sürede 12 Milyon 300 bin imza çalışma bakanı aracılığı ile hükümete ulaştırılmıştır.

12 milyon imzanın ne anlama geldiğinin anlaşılması için şu bilgiyi paylaşmak istiyorum.Bugüne kadar ülkemizde düzenlenmiş imza kampanyalarında en fazla 3 milyon imza toplanmıştır.Yani Memur Sen 1 ayda bu rakamın tam 4 katı imza toplamıştır.Ulaşılan bu sayı ile ilgili yapılacak en doğru okuma şudur.Aziz milletimiz için bu problemin çözümü için ortaya büyük bir irade ve istek koymuştur.

Şimdi bir tsunami ‘ye dönüşmüş imza adedini kimse yok sayamaz bu iradenin karşısında durmak mümkün değildir.

Değerli basın mensupları

Kampanyada toplanan imzaları hükümete ilettikten sonra gerekli düzenlemeleri yapmak için hükümete 1 ay süre verdik.Bu süre içersinde gerekli adımlar atılmaz ise darbe ürünü ve ilkel  kıyafet yönetmeliğini yok sayacağımızı ilan etmiştik.Geçen sürede beklediğimiz düzenleme yapılmadı.Bizlerde 18 Mart tarihi itibari ile kurumlarımıza serbest kıyafetlerle giriyoruz.

Bugün eylemimizin 4. Günü

Okullarımız yerli yerinde duruyor.Aksine dünden daha güçlü ve huzurlu iş ortamları mevcut.Eğitim Bir Sen 1 No.lu Şube olarak 3000 bin üyemizle eyleme katılıyoruz.Eylem ilk gününden bugüne her geçen gün büyüyerek ve gelişerek devam ediyor.

Eylemin eğitim çalışanlarında meydana getirdiği coşku ve sevinç üyelerimiz dışındaki sendika ve sendikasız eğitim çalışanlarının da katılmasına yol açıyor.Üyelerinin eyleme taraftar olmasını karşısında duramayan sendikalar bunun için çözüm yolları geliştirmeye çalışıyor.

Yaptığımız eylem  kamu çalışanlarının sırtındaki bir kamburu kaldırıp atacaktır.Darbenin yüklediği bu kamburdan kurtulmak isteyen kamu çalışanının sayısı o kadar büyük ki yakın zamanda bu çok açık bir şekilde görülecektir.

Değerli basın mensupları

Millet içinde mutabakatı sağlanmış bu konu ülkemizin demokratikleşmesini ve normalleşmesini sağlayacak bir  adımdır.Bu adım  için sizden destek bekliyoruz.Örnek aldığımız ülkelerin sadece silahlarını,yollarını kaldırımlarını gösterdiğiniz kadar bu ülkelerin insanlarına tanıdığı hak ve hürriyetleri de göstererek ülkemize ve insanımıza destek olmanızı istiyoruz.

 

                                                                                                                                        İsmail ALTINKAYNAK

                                                                                                                                        Şube Başkanı