Eskişehir 1 Şubesi

Yine Yeniden Eğitim Bir Sen

 

ESKİŞEHİR'DE YETKİNİN ADI YİNE YENİDEN EĞİTİM BİR SEN...

 

Her yıl gerçekleştirilen hizmet kollarına göre sendikaların üye tespit çalışmaları 15 Mayıs maaş kesintileri baz alınarak 21 Mayıs Perşembe günü Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşti.  Ortaya çıkan mutabakat metni gösterdi ki, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şubemiz açık ara üye farkıyla 2015 yılının da yetkili sendikası olmuştur.  Elde ettiğimiz yetkinin daha iyi anlaşılması adına, bazı verileri kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

En yakın üye sayısına sahip sendikaya geçen yıl 1000 olan üye farkını 500 artırıp 1500'e çıkardık. Takipçimiz olan diğer sendikalar üye kaybederken, biz bu yıl 700 yeni üye kaydederek yaklaşık 2 şube kuracak üye sayısını yakaladık.

İlimizde yaklaşık 7555 sendikalı milli eğitim çalışanının 3623 kişisi sendikamız üyesidir.  Yani % 48'i... 3704 bayan sendikalı eğitim çalışanının 1696 bayan üyesi ile Eskişehir in en büyük kadın sivil toplum kuruluşudur.  İlimizdeki sendikalı bayan üyelerin % 45 i bizim üyemizdir.  Şehrimizde kadınlar adına yapılacak bir faaliyete Eğitim Bir Sen Kadın Komisyonu dahil edilmezse o faaliyet eksik kalacak, kadınların sesini, sözünü tam olarak yansıtmamış olacaktır.

Biz eğitim çalışanlarının teveccühünü kazanıp üye sayımızı arttırırken, diğer sendikaların geçtiğimiz yıla oranla üye kaybı yaşamaları eğitim çalışanlarının verdiği bir mesajdır. Bu mesajın doğru alınıp, okunması herkese fayda sağlayacaktır.

Eğitim çalışanları, nöbet tutmama eylemi gibi, öğrenci güvenliğini ve okul ortamının elverişli bir eğitim ortamı olmasından uzaklaştıran girişimleri tasvip etmediğini, yakın durmadığını göstermiştir. Bununla birlikte, milli acılar yaşatan terör faaliyetleri karşısında sessiz kalıp, tepki vermeyen sendikal anlayışların, Kobani de yaşanan gelişmeleri gerekçe göstererek, iş bırakma eylemi yapması da eğitim çalışanları tarafından dikkatle izlenmiş ve eyleme katılmadıkları gibi eylemi düzenleyenlerden uzaklaşarak tepkisini ortaya koymuştur.

Bu başarı hepimizin...

Zirveden yeni hedeflere diyerek devraldığımız mücadele bayrağımızı artık daha büyük bir zirvede dalgalandırıyoruz. Emeği, teri, gayreti, duası olan bütün teşkilatımızı selamlıyor, hayırlı olmasını diliyoruz.

Eğitim çalışanlarına ve kamuoyuna mesajlarımızı ulaştırmamıza yardımcı olan basınımıza ve onların değerli çalışanlarına teşekkür etmeyi de üzerimize bir borç biliyoruz. Soğuk sıcak demeden zor şartlar altında kamunun haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basın çalışanlarımız sendikamızın mesajlarını da kamuoyuna doğru  bir şekilde aktararak sendikamıza yönelen teveccühün mimarlarından sayıyor, tekrar teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyor, başarılarla dolu nice yıllar diliyoruz.